Selectează o Pagină

octombrie 27, 2023

Ramele din plante stabilizate sunt opere de artă în care plantele naturale sunt conservate într-o stare în care nu se mai schimbă și nu necesită întreținere specială. Cu toate acestea, pentru a menține aspectul și calitatea lor pe termen lung, trebuie să urmam câteva recomandari, cum ar fi:

  • Evitarea expunerii la soare direct, la lumina directa și puternică, deoarece aceasta poate duce la decolorarea lor treptată. Păstrearea ramei se face într-un loc cu lumină indirectă sau cu iluminare artificială moderată.
  • Plantele stabilizate sunt sensibile la umezeală excesivă, de aceea trebuie să le așezăm într-un mediu cu umiditate moderată, evitând baia sau bucătăria în care se gătește mult.
  • Pentru a menține aspectul curat și proaspăt al ramei cu plante stabilizate, vom utiliza o perie moale sau un jet de aer pentru a îndepărta praful sau particulele fine de pe plante. Evităm să le ștergem sau să le atingem în mod excesiv, deoarece aceasta poate deteriora aspectul lor.
  • Păstrarea ramei se va face într-un loc în care temperatura este moderată și constantă. Evităm expunerea la temperaturi foarte ridicate sau foarte scăzute, precum și la schimbări bruște de temperatură.
  • Un avantaj al plantelor stabilizate este că nu necesită apă sau umidificare suplimentară. Nu le vom uda sau pulveriza, deoarece acest lucru poate deteriora planta sau suportul tabloului.
  • Deși este tentant să atingem și să simțim plantele din tablou, este mai bine să evităm contactul frecvent. Uleiurile naturale ale pielii pot lăsa urme pe plante și pot afecta aspectul lor.
  • Periodic, ne asigurăm că suportul sau rama tabloului este în stare bună. Eventualele deteriorări ale ramei pot afecta stabilitatea și integritatea tabloului.
  • Dacă observăm deteriorări semnificative ale tabloului sau ale plantelor, este recomandabil să căutăm un specialist sau un artist specializat în întreținerea și repararea tablourilor din plante stabilizate.

În general, întreținerea ramelor din plante stabilizate este relativ simplă și presupune evitarea expunerii la factori de mediu care ar putea afecta aspectul sau calitatea lor pe termen lung. Cu câteva măsuri preventive, putem să ne bucurăm de aceste opere de artă unice pentru mulți ani.

S-ar putea să vă placă și...

Ne iubim copiii!

Lasati copiii sa-și ia zborul! Avem copii, ne bucuram de prezența lor și am face orice să oprim timpul în loc, ca să-i...

Blog

Carmen Olteanu mă numesc și sunt o persoană care aduce frumusețea naturii în lumea designului și care trăiește cu...

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

× Cum pot sa te ajut?